Delvis opp Store Ringstind (rando)

Mandag var inneklemt dag og det føltes helt naturlig å ta fri fra jobb for få en langhelg her i Jotunheimen. #RandoBeatsWorking! 3 av 6 var denne dagen turklare. Ståle og Monica hadde dratt hjem, Vibeke måtte hvile vonde bein. Vi andre hadde store planer for dagen; Store Ringstind skulle bestiges.

31602871_10160284458795564_916399300588601344_o
Vi gjør oss klare til dagens tur

Værmeldingen var upåklagelig; strålende sol! Vi trasket i vei innover dalen mot foten av Store Ringstind i Hurrungane. 5 km innover en dal som virket flat, men som faktisk fikk oss opp noen 100 høydemetere.

DSC00725
Fint driv fra start

Da vi gikk innover hadde vi hele tiden utsyn mot målet, som ble mer og mer innhyllet i en stor og kraftig sky. I tillegg hadde det vært veldig mildt dagen før og ned mot 10 kuldegrader om natten så underlaget var steinhardt og skavlete. Jo lenger inn i dalen vi  kom, dess kaldere og mer trekkfullt ble det.

DSC00730

Jeg begynte å kjenne på følelsen av at dette ikke akkurat var drømmeturen. Da vi kom til innsteget på breen så vi at de foran oss valgte to ulike tilnærminger opp; Den første gruppen hakket de seg vei med isøksene sine opp innerst i brefallet, mens de som valgte å gå opp skråningen under Dyrhaugsryggen møtte en isete og veldig bratt fjellside hvor behovet for stegjern og isøks nok var påkrevet for å ha en trygg tur. Hvordan skulle det gå ned igjen?… Det var da jeg bestemte meg.

31880682_10160284457250564_429261889378189312_o
Alternativ 1 ser du innerst i brefallet
31791783_10160284457745564_7076853360632004608_o
Alternativ 2 innebar stegjern, isøks og en bratt oppstigning på skaren. Mange prøvde seg, mange snudde.

Jeg ville ut av dalen og opp en topp som lå i sola. Med myk snø.  Dette ble for ekstremt isete for meg. Det tok ikke lang tid for Tony og Jens og si seg enige. 2 timer, 25 minutter og 10 km fra start stod vi igjen ved bilen og lette etter et nytt fjell vi kunne prøve oss på. Ett med sol og gode forhold.

DSC00732

Vi endte opp på Steindalsnosi.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..